Hotel Imperial Wenen, hier slapen keizers, koningen en dictators

Hotels met een geschiedenis hebben altijd mijn interesse. Daartoe behoort zeker het luxe Hotel Imperial in Wenen, een onderdeel van de Marriott hotelketen. Dit voormalige paleis aan de Kärntner Straße werd begin jaren zeventig van de negentiende eeuw omgebouwd tot hotel.

De 79 kamers en 59 suites stralen de luxe uit van de belle époque. Een overnachting in de ´meest eenvoudigste´ kamer – nog altijd 35 m2 – begint bij 420 euro per nacht, exclusief ontbijt, dat kost veertig euro extra. Niet goedkoop maar bedenk, je slaapt hier onder één dak met keizers, koningen en dictators. Begin vorige eeuw maakte Adolf Hitler voor het hotel de stoep vrij van sneeuw. In maart 1938, Anschluss Ostmark bij Duitsland, werd de Führer op het balkon erboven door duizenden Weners toegejuicht. Het hotel deed hem een van de meest luxe suites cadeau.

Keizerlijke taart

Hierover geen woord in de officiële beschrijving van het hotel. Daarin wel lovende woorden over ander hoog bezoek, zoals dat van de laatste Oostenrijkse keizer Franz Joseph I. Bij de opening op 23 april 1873 kreeg hij een stuk handgemaakte keizerlijke taart. Het recept was bedacht door keukenhulp Xaver Loibner. De vierkante chocoladetaart met amandelen en marsepein is de tegenhanger van die andere, nog beroemder en zeker net zo lekkere, taart: de Sachertorte.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.